Give your Virtuemart a Professional Look with premium Virtuemart Templates
Ludwigia sedoides

Tags forklaring

Nedennævnte Tags beskriver f.eks. farve, egnethed, anvendelse osv.

Familie

Onagraceae

Botanisk Navn

Ludwigia sedoides

Verdensdel (Geografisk)

Central Amerika Syd Amerika

Udbredelse

Udbredelse

Bredde (cm)

10 -15

Lys

Højt Meget Højt

Væksthastighed

Hurtig

Sværhed

Meget Svær

Beskrivelse

Denne Ludwigia danner en flydende bladrosette og er hjemmehørende i Central og Syd Amerika. Den vokser i stillestående vand eller floder med svag gennemstrømning. Den har en slående lighed med den bedre kendte Trapa natans. Ludwigia sedoides er en plante der ofte anvendes i havedamme og væksthuse i varme klima omgivelser. Kultiveringen i akvariet er noget vanskeligere. På engelsk bliver planten kaldt for 'Mosaik plante'.

Først og fremmest behøver Ludwigia sedoides meget lys(0,75 watt pr. liter eller mere op til direkte sollys). Under henvisning til disse høje lyskrav er det for mange akvarister umuligt at holde denne plante. Frilandskultur i sommerhalvåret er ofte den eneste mulighed for at opnå tilfredsstillende forhold og skabe vækst hos denne plante. Rundhåndet gødskning med makro- og mikro næringsstoffer skal uanset tilgodeses. Ved optimale betingelser sætter planten gule blomster.

Formeringen foregår ved at klippe flyderosetten af et stykke nede på stænglen og på den resterende del af hovedstænglen dannes der en ny rosette.

Selv om den er svær at holde i akvariet, kan den anvendes i varme og solrige havedamme og i stærk belyste paludarier. Med sin egenartige rødlige flyderosette kan den der berige en med en oplevelse.

Plantefilter - IKKE aktiv endnu....