Give your Virtuemart a Professional Look with premium Virtuemart Templates
Hydrocotyle tripartita

Tags forklaring

Nedennævnte Tags beskriver f.eks. farve, egnethed, anvendelse osv.

Familie

Araliaceae

Botanisk Navn

Hydrocotyle tripartita

Synonymer

Hydrocotyle sp. 'Australia', Hydrocotyle maritima, Hydrocotyle sp. Japan

Verdensdel (Geografisk)

Asien

Udbredelse

Usikkert, muligvis Australien eller Østasien

Højde (cm)

5

Bredde (cm)

5+

Lys

Moderat Højt

Væksthastighed

Hurtig

Sværhed

Let Middel

Temperatur (°C)

21 - 26

Beskrivelse

Denne fine lille plante er især populær hos aquascapere i Asien. I Europa har den indtil for nylig stort set været ukendt. Kendt som Hydrocotyle sp. "Japan" kom den fra Thailand til Italien i 2008 og i 2010 blev den importeret fra Japan til Tyskland, i 2011 blev den lanceret af Tropica.

Planten ligner mest Hydrocotyle sibthorpioides, men adskiller sig primært ved sine dybe fligede, tre-til fem-fligede blade. Det der især gør den interessant som akvarieplante ud over det smukke kløver lignende udseende, er også den kendsgerning, at den er fordringsløs og hurtigt voksende samt, i modsætning til Hydrocotyle sibthorpioides, har den tendens til en krybende og en nærmest hængende vækst. Hvis den vokser over genstande, hvilket den gerne gør, følger den nærmest konturerne på det den overvokser.

Ved tilførsel af rigeligt med lys, CO2 og næringsstoffer er den overvejende hurtigtvoksende og virker nærmest invasiv i akvariet. Ved lavere lys har den en tendens til at rejse skuddene mod lyset fremfor at holde sig lav og kravlende.

Det nøjagtige tilhørsforhold for denne Hydrocotyle er uklar. Den er kendt i hobbyen som Hydrocotyle tripartita, H. spec., H. sp. "Australia", H. sp. "Japan" eller H. maritima.
Hvis den virkelig kommer fra Australien, er navnet H. tripartita formentlig korrekt.Det kan kun afgøres på grundlag af blomstring og frugtsætning hos emergente planter. 
Lignende Hydrocotyle typer forekommer også i Østasien,for eksempel H. sibthorpioides Batrachium var (S-Kina, Taiwan, Filippinerne, Vietnam) og også den til sibthorpioides henregnede H. H. Yabei (Japan). 
Navnet "Hydrocotyle maritima" er helt sikkert forkert, den er i henhold til on-line versionen af "Flora i Kina" angivet som et synonym for Hydrocotyle ramiflora, som adskiller sig væsentligt fra akvarieplanten.

Plantefilter - IKKE aktiv endnu....