Give your Virtuemart a Professional Look with premium Virtuemart Templates
Heteranthera zosterifolia

Tags forklaring

Nedennævnte Tags beskriver f.eks. farve, egnethed, anvendelse osv.

Familie

Pontederiaceae

Botanisk Navn

Heteranthera zosterifolia

Tysk Navn

Seegrasblättriges Trugkölbchen

Verdensdel (Geografisk)

Central Amerika Syd Amerika

Udbredelse

Udbredelse

Højde (cm)

10 - 50+

Bredde (cm)

10 - 15+

Lys

Moderat Højt

Væksthastighed

Hurtig

Sværhed

Let Middel

Temperatur (°C)

18 - 30

Beskrivelse

Heteranthera Zosterifolia er en rigtig god stængel plante med lysegrønne lancetformede blade. I hjemlandet Brasilien vokser den mest i stille stående vande og i sumpede områder.

I akvaristikken har H. zosterifolia været kendt igennem mange år og har opnået en fast plads iblandt akvarieplanterne. Faktisk kan planten bruges både som for-, mellem - og baggrundsplante, da den kan klippes til i den ønskede højde uden problem.

Planten er en god indikator for næringsforholdene i akvariet, idet den ved mangel på nitrat udviser gennemsigtige blade. Mangler der fosfat ændrer den farvetone fra det sarte lysegrønne til en mere mørk farvetone.

H. zosterifolia er kke nogen krævende plante og vokser også godt ved moderat lysintensitet uden CO2 tilsætning. Men dens fulde pragt kommer først rigtigt frem ved CO2 tilførsel og kraftig belysning, hvor den udviser kraftig vækst og større blade.

Lader man den vokse til vandoverfladen, sætter den hyppigt smukke blålige blomster.

Er en af de planter der meget nemt reagerer overfor Easy carbo tilsætning ved at få gullige blade og nærmest udvise næringsmangler, samt at den i et sådant tilfælde nærmest går helt i stå i vækst.

Plantefilter - IKKE aktiv endnu....