Give your Virtuemart a Professional Look with premium Virtuemart Templates
Barclaya longifolia

Tags forklaring

Nedennævnte Tags beskriver f.eks. farve, egnethed, anvendelse osv.

Familie

Nymphaeaceae

Botanisk Navn

Barclaya longifolia

Synonymer

Hydrostemma longifolium, Barclaya pierreana, Barclaya oblonga

Verdensdel (Geografisk)

Asien

Udbredelse

Burma, Andaman Øerne, sydlige Thailand, Indien, Sumatra, New Guinea

Højde (cm)

80+

Bredde (cm)

40+

Lys

Svagt Moderat Højt

Væksthastighed

Middel

Sværhed

Middel

Temperatur (°C)

24 - 32

Beskrivelse

Barclaya er i familie med åkanderne, selvom den ikke sætter flydeblade. Der findes en rød og en grøn version, hvor den grønne har rødlig bladunderside, den grønne bliver størst.

Er relativt fordringsløs, så længe den får lys nok og ikke står i en temperatur under 24°C.

Kan holdes ved at gøde i vandet udelukkende, men foretrækker noget rødler om rødderne, og giver man den bundgødning, skal man overveje at den så har ideelle forhold og det har bestemt indlfydelse på størrelsen som den kan opnå.

Er ømfindtlig overfor snegle, der æder i bladene, hvilket gør at den kan få huller i bladene, især hvis man har en del snegle.

Den kan finde på at gå i en dvale-tilstand, hvor den smider alle bladene, de smelter nærmest væk som hos Cryptocoryner, så holder den et par ugers pause og starter forfra...

Sunde planter sætter regelmæssigt blomsterstængel og kan have flere af gangen(ses på billederne),

såsnart blomsterstænglerne når vandoverfladen, springer de ud og bestøver sig selv. Når frøene begynder at udvikle sig, vokser den fortykkede del af blomsten og løsner sig fra planten når frøene er modne. På dette tidspunkt, skal man fjerne resterne af blomsterstængel og blomst. Indeni "beholderen" findes nemlig en geleagtig hvid masse, der indeholder de mange brunlige frø, og som så vil sprede sig i akvariet. Man skal adskille frøene fra denne masse og placere dem i et beskyttet område med direkte lys. En sandet bund i et akvarium med rolige fisk eller over vand i en tallerken er optimal.

Når de ny planter er mellem 6 og 10 cm høje, kan de omplaceres. De nye planter er forud for denne størrelse specielt følsomme overfor sneglebid.

Barclaya passer perfekt i et Discus-akvarium, hvor den vil nyde godt af den høje varme.

Plantefilter - IKKE aktiv endnu....