Udskriv
PDF
Jun
28

Afrensning med rustfri grydesvamp

Brugervurdering: / 1
DårligBedst 


spontex_rustri_grydesvamp_a

Spontex svampen er en genial opfindelse, den kan bruges til at afrense stort set alt i akvariet..
Personligt bruger jeg den til alger, belægninger osv. den kan afrense glas, metal, plast og meget mere... og det uden at ridse.
Der er dog fra fabrikantens side, gjort opmærksom på, at det er en god idé at forsøge sig på et område først inden man kaster sig ud i den helt vilde rengøring, hvilket jeg kun kan bifalde.
Jeg har afrenset ruderne flere gange for meget hårde belægninger i flere af mine eksperimentarier, når der har været udfældning af en eller anden art, især jernfosfat der når det udfældes, næsten er som brændt på ruder og genstande, der skal normalt meget stærk syre til for at opløse det, men det er ikke nødvendigt ved anvendelse af denne svamp.
Man behøver heller ikke, at skulle anvende en masse knofedt for at få et godt resultat, så det er bestemt en investering jeg kan anbefale.
Den er nu ikke dyr, såvidt jeg husker, er der 3 stk. i en pose til ca. 15.- Dkr., formentlig lidt forskellig pris efter hvor man handler.

Jeg har brugt den i det store akvarium, til at fjerne både alger og belægning på ruderne og har endnu ikke konstateret nogen ulempe ved det, men som nævnt, prøv den først på et mindre IKKE synligt område, for at være sikker på at det også virker til dit formål..
Svampen skal helst være våd under operationen, den kan således også bruges til at fjerne hårnakkede kalkbelægninger...


Musik: Nature - Native Spirit - Harmony, Harmony


Publiceret: 28. juni 2011
Modificeret: 30. maj 2012

 

Skrevet af Jørn Ullits. Posted in Tips og tricks