Udskriv
PDF
Sep
29

Anmeldelse af JBL Proflora U401

Brugervurdering: / 3
DårligBedst 

 ANMELDELSE AF JBL PROFLORA U401

forum


Co2 systemet jeg netop har købt og monteret i min 46 liters Fluval Edge. Mit valg faldt på JBL's Proflora U401 dette efter meget lange overvejelser, og mange timers søgning på div. internet butikker.

BILLEDE 1
Her er sættet i originalemballagen vel ankommet fra Tyskland, en god solid indpakning - læg mærke til, at der står oplyst de 4 års fabriksgaranti på kassen.

Proflora U401 sættet indeholder alt hvad man skal bruge for at komme i gang med Co2 og mere til, jeg søgte efter anmeldelser på nettet af netop dette sæt, men det eneste jeg kunne finde var et par videoer af reaktoren i funktion. Jeg valgte dette sæt med 500 grams engangssflaske for at få noget drøjhed i brug - benytter Tropica's 95 grams flasker til min 23 liters Edge og til det er den helt okay. Jeg kan hive ca. 60 dage ud af flasken på en mellemopsætning så fint nok, men til 46 literen ville det være for lidt.

Proflora regulatoren, der følger med til dette sæt er den nye version der også kan benyttes til genbrugsflasker (der skal blot tilkøbes en adapter til ca. en halvtredser) vælger man sættet til genbrugsflasker så er denne adapter monteret med regulatoren i forvejen, man har så muligheden for at gå over på engangsflasker hvis det ønskes.

Samlet pakke info (lånt fra Zooplus) 
Komplet anlæg med: 500 g CO2-flaske, trykregulator, CO2 diffusionsreaktor JBL Taifun 190 mm, 2 meter CO2 specialslange, CO2 tilbageløbsventil, CO2/pH permanent-test

Professionel trykreducer med forhåndsindstillet arbejdstryk (= justering er ikke nødvendig, men er muligt, hvis du ønsker det) og 2 manometre, som viser flaskens tryk og det indstillede arbejdstryk

Anlægget kan tages i brug med det samme og egner sig til akvarier på 50 til 400 liter

Med JBL Ferropol (flydende gødning) og JBL Ferropol 24 (dagsgødning)

Der står oplyst at sættet egner sig op til 400 liter, men m601 som er det samme sæt, blot med genbrugsflasker, oplyses egnet op til 600 liter, så jeg vil formode at u401 kan det samme.

BILLEDE 2
Ved åbning af kassen er der kun en ting synligt i det første lag, det er ved første øjekast en diger manual ”åhh nej ,tænker man”, men ro på den er på mange sprog og også på DANSK - derudover dækker denne manual alle JBL's Co2 sæt, og den er ikke svær at finde rundt i.

BILLEDE 3
Så kommer man til lag nr. 2 og her får man adgang til herlighederne fint fikseret i pappet. Der følger jo en del gødning med, og folk der benytter USB, vil jo sikkert ikke benytte det og så kan man jo tænke at det er spild af penge, men lad mig her berolige jer alle - jeg kaster ikke penge i grams her. Jeg forsøgte på mange, og jeg mener virkelig mange webshops at købe dette sæt i løsdele, for man må da kunne spare lidt her og der ikke, men nej jeg nåede ikke at komme til enden på de nødvendige dele og diverse tilbehør, før at prisen oversteg beløbet for hele sættet (I får prisen til sidst i anmeldelsen)

BILLEDE 4
Jeg tjekkede lige om det hele var der, og mente nu nok, at de skyldte mig en permanent tester øv, men der var søreme et 3.lag - jeg går ud fra, at det er samme kasse til alle sættene for der er jo en del ledige pladser.

Ja så har vi fået set hele sættet an, passivreaktoren er prepåsat slangen - de anbefaler i manualen, at man klipper slangen over ca. 20 cm. fra reaktoren og indsætter tilbageløbsventilen her, derefter går det bagud til bobletælleren (altså der hvor man ønsker at den skal stå/sidde, der er sugekopper på). Selve reaktoren anbefaler de, at man sætter minimum 2 cm under vandoverfladen, og gerne et sted hvor der er en nogenlunde cirkulation.

Ifølge diverse sider behøver man ikke bobletælleren da man uden problemer kan tælle boblerne på reaktoren og jeg må give dem ret det er ret tydeligt i bunden af reaktoren, men den var der og den blev monteret. Jeg selv havde lidt vanskeligheder med at få den tæt efter opsætningen, det viste sige, at jeg nok ikke havde fået gummi o ringen ordentligt på plads i bajonetfatningen, valgte at smøre denne med lidt hanefedt (ren silikonefedt) som ikke er farligt at benytte den er godkendt til vores drikkevand og jeg kan oplyse at denne fedt derudover er super til at smøre aksler på akvariepumper og dets lignende - kan blandt andet købes i Silvan.

Herefter monteres engangsflasken på regulatoren, dette er en smal sag - man må ikke benytte værktøj blot håndkraft, og det går let. Slange tilslutninger på hele sættet er lette at gå til - jeg har ikke benyttet værktøj af nogen art udover den saks som jeg brugte til at klippe slangen til med. Regulatoren har jeg et rigtig godt indtryk af, den har været meget nem at justere ind til det antal bobler jeg ønsker.

Permanent tester sættet der medfølger, er ganske fint - der medfølger 2 flasker preblandet testvæske, så man skal altså ikke i gang med at lave sin egen KH4 væske for at komme i gang. Der er nok til de første par måneder så man har lidt tid til at få øvet sig i at blande selv, hvis det er det man ønsker fremover. Der er fin dansk vejledning i at få denne fyldt med væske og samlet til isætning i baljen, så dette forløb helt uden problemer.

JBL oplyser, at passivreaktoren skal køres til i ca. 48 timer før at boblerne kører korrekt i den. Jeg skulle vente ca. 5 timer så kørte de fint igennem uden problemer, omend lidt hurtigt. Nu her ca. 3 døgn inde i forløbet kører den rigtigt fint og langsommere, permanent testeren viser ca. 12 mg/l efter de første 3 døgn, har kørt i starten med ca. en boble hver 7 sekund, har nu sat det op til en boble hvert 5 sekund, det ligner at den nærmer sig 20 mg/l så det ser fint ud. Jeg har valgt at starte langsomt op imod optimal tilførelse og da jeg jo ikke har magnetventil på endnu, så lægger jeg forsigtigt ud.

Så er der jo lige det med hvad nu hvis man godt vil have magnetventil - PH Controller osv. – jo, det har JBL også sæt med hvor det hele er med i, men jeg kunne ikke lide prisen så derfor hvis det har interesse og hvis det godt må være billigt så er der et par links herunder forneden, hvor jeg mener at have fundet noget der kan bruges.

Her til sidst plejer man jo at give karakter osv. men jeg er ikke en garvet anmelder og jeg mener at karakteren vil divergere alt efter hvilken person der anmelder det. Jeg kan dog sige, at jeg er fuldt ud tilfreds med sættet for nuværende, og at jeg giver denne reaktor en tester for at se om den kan gøre det godt nok - Jørn (her fra forummet) anbefaler en diffuser i stedet for, og da reaktoren kun udgør ca. kr. 100,- af sættets pris, så det går nok hvis jeg får brug for at skifte.

Jeg har fundet dette sæt til priser fra kr. 975 helt op til kr. 1599,-, og jeg har været tæt på at bestille det på en dansk webshop lige indtil at jeg konstaterede, at det ville koste kr. 199,- i forsendelse - så valget faldt på www.zooplus.dk dansk webside ja da, men varen sendes fra tyskland pris kr. 999,-. Da jeg oprettede mig som ny kunde fik jeg 10% rabat oveni og fragten var fri - varen kom med DPD, der er frit valg imellem DPD og GLS til forsendelse.

Det kom som det skulle - fin service og derudover har jeg efterfølgende modtaget yderligere 2 rabat koder så det virker som en ok service fra denne shop, en klar anbefaling her fra indtil videre . Det her er jo ikke en reklameblog, men hvis I ikke fik denne erfaring med, så gik en vigtig del af meningen tabt og det var jo at det blandt andet skulle være så billigt og så nemt som muligt

Her har i links til PH Controller og Magnet ventil, noget af det billigste jeg har været i stand til at finde, jeg hører gerne hvis der er andre der har links til yderligere besparelser.

Magnetventil 

PH Controller 

 

Ja det var så min anmeldelse af Proflora U401, jeg har ikke lavet sådan en anmeldelse før så bær over med mig, men jeg er også af den mening at vi lever i en tid hvor pengene godt kan være små, og det kan være rigtigt svært at finde og beslutte sig for det rigtige sæt, hvis man ingen forhåndsviden har om kvaliteten eller Co2 i det hele taget. Min oplevelse kan være med til at hjælpe andre i gang, så er det vel ikke helt spild af tid. Skulle i have spørgsmål til dette sæt eller min anmeldelse så fyr løs.

Som det fungerer nu så har I en klar anbefaling fra mig på dette sæt, jeg går med vilje ikke ind i alle de tilbundsgående tekniske detaljer, da det jo er meningen at det skulle være for begynderen og han/ hun skal jo selv gøre sig sine erfaringer - dette er inklusive mig selv, der stadigvæk er ny på Co2 området. Jeg vil ikke begynde at komme ind på de ting jeg ikke selv har den tilbundsgående viden om, blot videregive min egen oplevelse.

1. Let at samle -
2. Let at sætte op -
3. En god kvalitet på alle dele -
4. Fleksibel for opgraderinger fremover -
5. Komplet sæt for begynderen så man kan komme i gang -

Med kulsyreholdige hilsner Cool

Gustav


Link på PH Controller er opdateret d. 18 august 2013


Publiceret: 29. september 2012
Modificeret: 30. september2012

 

Skrevet af Jowda. Posted in Produkt test